18-годишният Никола Райчев, който е в ареста от края на септември за смъртта на 21-годишния Ангел Здравков от Пазарджик, ще бъде обвинен в умишлено убийство, научи "24 часа". Според запознати разследващите събрали достатъчно доказателства, за да прецизират обвинението и то да стане най-тежкото - умишлено убийство. За това настояваха и близките, и приятелите на младежа на многобройните протести, които проведоха в града. Смъртта на Ангел вдигна на крак Пазарджик.

Стотици близки, приятели, а и непознати хора настояват за справедливост. Протест ще има и тази вечер. Той е под надслов  "Справедливост за Ангел и Митко" и ще бъде на кръговото на Орта хан на пътя Пазарджик-Пловдив. Ще започне от 16 ч и в продължение на 2 часа ще е спряно движението в двете посоки.

Трагедията стана на 28 септември на ул."Панайот Волов" в кв."Запад" в града, когато 18-годишният бивш възпитаник на Професионалната гимназия по механо и електротехника Никола Райчев пресрещна Ангел Здравков и 23-годишната Дарина Бързакова. Нищо неподозиращият Ангел бе намушкан два пъти от Никола с нож и издъхна от кръвозагуба в линейката на път за местната болница.