На брифинг на разследващите в Бургас съобщиха, че има един задържан и един, който се издирва. И двамата са сирийски граждани със статут на хуманитарни бежанци. Те са участвали в превоза на мигрантите, заяви старши комисар Калоян Калоянов.

47 бежанци

Единият е командир на отделение, на 43 години с 14 г. стаж, а вторият служител е със 7 години стаж.Ще бъдат назначени необходимите експертизи.

Демерджиев поиска оставката на Моллов

"Основна причина за този инцидент е недокрай прецизно изпълнение на задачите от органите на реда на "Гранична полиция", защото не е била задача на полицаите в Бургас да спират автобуса. Това е трябвало да направят още преди това служителите на "Гранична полиция", каза служебният министър Иван Демерджиев.Именно затова и Демерджиев поиска оставката на бившия директор на "Гранична полиция" Деян Моллов, който бе понижен преди дни с ресор "Охрана на границата". "Очаквам до края на деня Деян Моллов да подаде оставката си", настоя служебният министър. 

Превозното средство е бракувано

втобусът е собственост на хасковска фирма. Задържан е собственикът, който го е дал на тези две лица, допълни Демерджиев.