Има задържани за катастрофата с автобус с мигранти, при която загинаха двама полицаи.

Трагедията се разигра

рано тази сутрин в Бургас. Инцидентът е станал около 5 часа тази сутрин при преследване на автобус, пълен с мигранти. Най-веорятно е имало гонка. Двама полицаи загинаха при тежката катастрофа.Предполага се, че полицейският патрул е направил опит да препречи пътя на шофьора на автобуса. Няма постардали мигранти. Загинали са Йордан Илиев, заедно с колегата си старши полицай Атанас Градев.

Вътрешният министър

Иван Демерджиев заяви: „Каналджиите обявиха война на българската държава и тя ще отговори с цялата си мощ. Ще направим всичко необходимо, за да не се повтаря този инцидент”.„Предприели сме много действия за решаването на този проблем. Ще включим и министерството на отбраната”, каза Демерджиев.Това престъпление ще бъде разкрито, категоричен е министърът. Той каза, че са набелязани мерки. През следващите дни ще има изключително сериозни мерки срещу каналджиите и служителите в МВР, които не изпълняват достатъчно съвестно задълженията си.

Автобусът е бил с фалшиви номера

идерландски е номерът на превозното средство, но регистрационните табели не отговарят на марката. Има вероятност да са крадени и сложени на автобуса.