18-годишен трансджендър беше задържан в Роквил, Мериленд, след като полицията установила, че иска да извърши масова стрелба, за да стане известен.

Андреа Йе, която предпочитала да я наричат Алекс вече е с обвинения, след като разследващите открили плановете й, написани на 129 страници хартия. В тях момичето, което иска да я приемат за момче подробно обяснявала как иска да избие учениците в гимназия Уутън в Роквил.

Аднреа имала планове да се насочи към началното училище, тъй като „малките деца са по-лесни мишени“.

Веднага след намирането на плановете на Андреа, ФБР е уведомила полицията на окръг Монтгомъри, което е довело до незабавна заповед за арест на момичето, което предпочита да я смятат за момче.

В плановете й за нападението дори били направени рисунки как убива децата.

Андреа била написала плановете си като автобиография, в която се представя за „трансексуален главен герой“ на име Джеймс Уанг. Историята в 129-е страници разказва, че Уанг е бил тормозен в училише заради сексуалните си предпочитания.

За да накаже съучениците си, Уанг решава да ги избие. В историята дори се описва от кои стаи ще започне масовата стрелба.

По време на разследването било установено и че Андреа търси в социалните мрежи и стрелбища близо до дома й, в които да се обучава.