За втори път българите в Чикаго ще отбележат най-светлия ни празник 24 май с Парад на България. Празникът ще събере отново българчетата в града с най-голяма общност зад граница, културните организации и фолклорните състави. Датата е 21 май, неделя, а събитието отново ще е в парка в Елк гроув вилидж. Тази година в събитието ще участва и голяма звезда, която пристига от България специално за парада.

Организатори на събитието са Генералното консулство на България в Чикаго и кметството на Елк гроув вилидж.

Първият парад миналата година събра хиляди българи, които отпразнуваха 24 май заедно. И тази година на сцената ще се качат талантливи българчета, българските фолклорни ансамбли и още много забавления за цялото семейство през деня.

Поканени за участие са всички български училища в Средния Запад и САЩ, както и всички културни организации, ансамбли и таланти. А в следващите дни ще научим още подробности за всички изненади, които ни очакват на Парада на България.

И тази година генерален спонсор е компанията MERX Global на братята Христиан и Павел Пенев и с подкрепата на консултанстката компания Prospect Licensing и Eurotrans express. BG VOICE е медиен партньор.