Възможно е пети самолет да е бил подготвен за участие в атаките от 11 септември 2001 година. 

Това става ясно от разследването TMZ INVESTIGATES: 9/11: THE FIFTH PLANE, което ще бъде излъчено в понеделник по Fox.

В него се цитира капитанът на самолет на United Airlines, който е трябвало да излети от летище JFK в Ню Йорк сутринта на 11 септември. 

Пилотът Том Манело е изчаквал да получи разрешение за излитане в 9.00 часа сутринта, когато от контрола на въздушното движение разпоредили прекратяване на всички полети. 

По-късно екипажът на полет 23 разкрива, че техният Боинг 767 вероятно е бил избран за атака във фаталния ден и служители на ФРБ са успели да предотвратят това. Идентифицирани са и четирима пътници, които са подготвяли похищението на самолета, но за това досега не е оповестявана официална информация.

В друг самолет на компанията са открити метални резачки, но по някаква причина предполагаемите атентатори са объркали полета и са се качили на друг самолет.

Има голяма вероятност някой да е планирал да се опита да използва някой от нашите самолети като оръжие за масово унищожение“, коментира пилотът. 

Случаят не фигурира в официалния доклад на комисията, която се занимава с разследването на атентата от 11 септември и никога не е имало потвърждение за извършени арести на борда на самолета. 

Атаката от 11 септември 2001 година остава най-смъртоносният терористичен акт в историята на САЩ. Тогава при 4 отделни нападения със самолети загиват 2977 души.

Четири самолета се разбиват в знакови сгради в САЩ. 

Полет 11 на American Airlines излита от Бостън за Ел Ей и се разбива в Северната кула на Световния търговски център в 8:46 сутринта.

Полет 175 на United Airlines също излита от Бостън, 15 минути след полета на American Airlines, насочвайки се към Ел Ей. Той се разбива в южната кула на Световния търговски център в 9:03 сутринта.

В този момент United 23 се подготвя за излитане, когато получава заповед да прекрати маневрата и да се върне обратно. 

В 9:37 часа полет 77 на American Airlines, излетял от Вашингтон, се разбива в сградата на Пентагона.

И накрая, в 10:02 сутринта, полет 93 на United, излетял от Нюарк за Сан Франциско, беше свален в поле в Пенсилвания. Анализатори смятат, че похитителите са се стремили към Белия дом или Капитолия.