Всичко, което е трябвало да бъде изплатено, ние сме го изплатили, каквото трябва, сме направили. Така земеделският министър Кирил Вътев коментира от курорта "Албена" днешния протест на животновъди в София, който започна от сградата на министерството и продължи към Министерския съвет. 

"Проблемът е, че петима души искат да нарушим регламента на Европейския съюз. Ние не можем да нарушим този регламент, защото това води до санкции", каза още министър Вътев.

Той допълни, че е направено всичко възможно, но протестиращите поставят невъзможни искания.

Нужен е нормален диалог, но е нужно от двете страни да има нормално мислене. Амбициран съм да не подавам оставка, коментира още Кирил Вътев.

Исканията на протестиращите, които бяха обявени и днес, са незабавно изплащане на парите по "де минимис" и украинската помощ, връщане на старите ставки, които са намалени.

Министър Кирил Вътев е в курорта "Албена" за участие в единадесетия Национален агросеминар, организиран от Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ), който ще се проведе днес и утре в хотел "Maritim Paradise Blue". Темата на тазгодишното издание е "Устойчиво зърнопроизводство в условия на променящи се климат и пазари".