Членът на Камарата на представителите на Конгреса на САЩ Раул Грихалва стана вторият конгресмен от Демократическата партия, призоваващ президента Джо Байдън да се откаже от надпреварата за Белия дом, предаде Ройтерс

"Ако той е кандидатът, аз ще го подкрепя, но смятам, че това е възможност да се огледаме другаде", каза пред "Ню Йорк таймс" Грихалва, представител на прогресивното крило на демократите, чийто избирателен район е в Южна Аризона на границата с Мексико.

Нито Грихалва, нито щабът на Байдън засега е отговорил на запитванията за коментар. Грихалва направи изказването си преди среща между губернатори от Демократическата партия и президента, чиято цел е Байдън да ги увери в пригодността си да се изправи срещу бившия президент от републиканците Доналд Тръмп на изборите на 5 ноември.

Във вторник друг член на Камарата на представителите, Лойд Дегет, стана първият конгресмен от демократите, призовал Байдън да се откаже.

Апелът на Грихалва е поредният признак, че отзвукът от колебливото представяне на президента на предизборния диспут с Тръмп миналата седмица не стихва.