В шестия ден от издирването на 25-годишния Емил Боев властите и доброволците сменят тактиката. От първия ден на спасителната акция досега, близките са прегледали множество записи от камери, обходени са всички планински местности около Перник и мястото, където за последно е забелязан Емил. Вероятността обаче той да е извън града е все по-малка и спасителите ще концентрират усилията си по издирването в рамките на града. През проследните 5 дни в търсенето са се включили и доброволци, и професионалисти от полицията и пожарната. Използвани са термодронове. Водолази са влизали в реките и езерата, но следа от Емил не е намерена.

Целият район е претърсен

"Целият район е изоран. Всяко камъче, всяка клечка", коментира пред Нова Мартин Боев, братът на Емил. "Ние лично обходихме поне 3 пъти квадратен километър около вилата, и доста маршрути отвъд, в този период от последните 4 дена. От сега нататък ще търсим из града, защото имаме доказателства, че са налице всички шансове той да е в Перник. След обстоен и многоброен поглед над записа от ранчото в гората се вижда, че Емил има голям шанс да тръгва надолу, обратно към града", каза пред БНТ Мартин Боев. "Отправяме апел към хората в Перник - да ни съдействат в издирването, тъй като започваме да търсим Емил във всеки блок, включително в мазетата. Издриваме само в часовете между 10 и 22 часа, за да не притесняваме хората през нощта. Придружават ни екипи на полицията и пожарната”, споделя Мартин. Всички действия по издирване в жилищните блокове и къщи ще се случват под ръководството на полицията. Това потвърди и кметът на Перник Станислав Владимиров: "Полицията е водеща в това издирване и е препоръчително гражданите да съдействат само ако виждат, че е в екипа от издирващи има и представител на органите на реда", посъветва кметът на Перник.

Призив за помощ

На своята фейсбук страница Мартин Боев публикува специален инструктаж, с който предупреждава всички, които искат да се включат в издирването, как да помогнат, без да излагат и себе си на опасност. Шести ден без следа от изчезналия по време на "Сурва" Емил Боев. Властите и доброволците сменят тактиката на издирване на младия мъж, който е видян за последно в нощта на 28 срещу 29 януари.