Гръцките власти съобщиха, че всички тленни останки от влаковата катастрофа, открити досега на мястото на произшествието, са разпознати, като броят на жертвите остава 57, предаде Асошиейтед прес.

В затворени ковчези са предадени телата на загиналите

при тежкия железопътен инцидент във вторник вечерта след идентифициране чрез ДНК тестове. 

Трети ден екипите претърсваха днес останките в Темпе, на 380 км северно от Атина, където пътнически и товарен влак се сблъскаха, предизвиквайки най-смъртоносната железопътна катастрофа в историята на Гърция. 

Служители на министерството на здравеопазването заявиха, че идентифицирането на всички жертви ще бъде извършено чрез сравняване на ДНК проби от роднини и няма да се прилага визуално разпознаване, тъй като много от жертвите са обгорени и разчленени.

Рано днес полицията претърси офиса за координация на железопътния транспорт в централния град Лариса, като иззе доказателства в рамките на продължаващото разследване. 

59-годишният началник на гарата в Лариса е арестуван

и обвинен за много случаи на убийство по непредпазливост. Той трябва да даде показания пред прокурор в събота. 

Междувременно знамената на Акропола, парламента и други обществени сгради останаха наполовина спуснати днес, в третия ден на национален траур, а националните железопътни превози са спрени заради стачка на железничарите, която продължава вече втори ден.

Железопътните профсъюзи твърдят, че мрежата е била лошо поддържана въпреки модернизирането на железопътните услуги.

Очакваше се в петък дясноцентристкото правителство на Гърция да насрочи избори за началото на април, но сега обявяването и вероятната дата на вота изглежда ще бъдат отложени, посочва АП.

Пътническият влак, участвал в катастрофата, е пътувал по най-натоварения маршрут в Гърция - от столицата Атина към втория по големина град в страната - Солун.