Опозицията в долната камара на парламента на Италия - Камарата на депутатите, внесе предложение за вот на недоверие срещу министъра на инфраструктурата и транспорта и вицепремиер Матео Салвини заради предполагаеми връзки на оглавяваната от него партия "Лига" с Русия, предаде АНСА, като се позовава на източници от Камарата.

Гласуването е насрочено за 25 март. То е внесено от центристката партия "Действие" на бившия министър на икономиката Карло Календа и беше подписано и от антисистемното "Движение 5 звезди", от десноцентристката Демократическа партия, както и от по-малки леви партии.

Салвини е под огъня на критиките заради това, че отказа да осъди руския президент Владимир Путин за смъртта в затвора в Арктика на руския опозиционен лидер Алексей Навални. Салвини е критикуван и заради това, че неговата партия не е скъсала връзките с управляващата руска партия "Единна Русия".

Календа заяви, че "Лига" си остава силно пропутински настроена, въпреки че демонстрира това по-малко открито в сравнение с миналото.