В най-новия филм на ,,Волво Тракс" - „Преследването", Роб Хънт, познат с ролите си в холивудски продукции като Джеймс Бонд, шофира из уличките на испанския град Сиудад Родриго, преследван от бикове с тегло от няколко тона. „Преследването" е четвъртото видео от серията филми на ,,Волво", в които марката подлага на необикновени изпитания своите товарни автомобили. В него Роб Хънт маневрира с новия 12-тонен ,,Волво FL" в изпълнена с предизвикателства градска среда, предвождащ традиционното надбягване с бикове в Испания. Чрез серия от зрелищни маневри той представя по един необичаен начин технологичните иновации и възможностите на камиона. Под вещото ръководство на номинирания за „Оскар" режисьор Хенри Алекс Рубин за главната си роля ,,Волво FL" e боядисан в яркочервено, а за да не бъде достигнат от биковете по време на теста, се наложи Роб Хънт да поддържа средна скорост от минимум 30 км/час. На моменти някои от участъците на трасето са били толкова тесни, че e трябвало дори огледалата за обратно виждане да бъдат прибрани.

„Градът е стар, улиците са тесни, а калдъръмът е доста хлъзгав. Когато на всичкото отгоре те гонят и бикове, си е направо истинско предизвикателство", споделя Роб Хънт. „Биковете поддържаха постоянна и доста висока скорост и понякога бяха наистина близо, но камионът вземаше завоите много добре, така че всичко беше въпрос само на шофиране", допълни той. Безопасността както на хората, така и на животните е основен приоритет по време на снимките, като за провеждането на зрелищното събитие са взети всички необходими предпазни мерки. „Най-големият риск беше, че се намираме в град. Животът там си тече и трябваше да сме сигурни, че няма проблем както с нашата безопасност, така и за животните. Благодарение на големите огледала на ,,Волво FL" имах добра видимост към биковете и бегачите зад мен, така че можех да спазвам подходяща безопасна дистанция", допълни още Роб Хънт.

Преди броени седмици се състоя и премиерата на видеото „Каскадата на хамстера", в което управлението на новия ,,Волво FMX" е оставено „в ръцете" на малкото животинче, а във видеото „Куката" президентът на компанията прекара над два часа, стъпил върху предния панел на ,,Волво FMX", висящ във въздуха на над 20 метра височина.