Два опасни вируса са способни да източат кредитните ви карти, ако ползвате Facebook и правите покупки през интернет. Първият е на повече от 6 години. Зловредният софтуер се разпространява основно чрез съобщения, чиито автори обикновено са „представители" на големи компании, които ви поздравяват за спечелена от вас награда. За да получите приза си обаче, трябва да приемете приложение, което получава достъп до личните ви данни. По този начин вирусът се настанява във Facebook, а чрез това преравя целия ви компютър за данни от кредитни карти. Когато получи пълен достъп до вас, вирусът започва да изпраща автоматични съобщения на всички ваши приятели, като ги моли от ваше име да прегледат някое видео или да се запознаят с нов продукт. Така с едно натискане и те вече са под влиянието на зловредния софтуер. Вирусът, наречен „Зевс", е специален вид „Троянски кон", който вече е засегнал милиони компютри в цял свят. А това значи и милиони източени банкови сметки.

Вторият пък е като игра с цветове. В никакъв случай не опитвайте да променяте цвета на своята страница във Facebook, колкото и да ви е скучно. Повече от 10,000 потребители в социалната мрежа попаднаха в капана на вирус под формата на приложение, примамващо ги да променят разцветката на профила си. Приложението предлага избор измежду 9 цвята. Ако приемете един от тях, вирусът влиза в профила ви и получава достъп до всичките ви данни, снимки, съобщения и т.н. Китайската фирма за интернет сигурност ,,Чита мобайл" установи, че приложението всъщност изтегля зловреден софтуер, който дори може да източи банковите сметки на потребителите.
В приложението се предлага и видео, което уж е за обучение. Ако го отворите обаче, всичките ви данни отиват при пиратите.