Стотици хора се събраха във вторник на площад "Съединение" в Пловдив, за да подкрепят родителите на детето, прегазено от джип в Панагюрище. Хората запалиха свещи в памет  на 6-годишния Петьо и поискаха по-тежки наказания за  шофьорите убийци. Роднини на почерненото семейство, гимназисти, студенти, рокери и майки с деца блокираха за кратко булевард „Шести септември".

„Който не е бил на нашето място, не може да разбере мъката ни. На никого не пожелаваме да изпита подобно нещо", казаха през сълзи почернените родители Десислава и Петър Гевечанови. По думите им трябва много неща да се променят в тази държава и да има справедливи наказания. „За една мечка дават 15 години, нека за едно дете да не е под 30 години. Детето ни е смазано. 1,50 м ни беше момченцето, когато го намерих, беше под 25 сантиметра - нямаше здраво место", коментираха още почернените родители.

Майката не си обяснява как шофьорът на джипа, който има многобройни нарушения на пътя и е прегазил детето й, винаги да се измъква. „Като видя неговото дете, ще му купя шоколад, все едно че съм видял моето дете...", каза бащата на Петьо.

Необходими са и наказания за кметовете, пренебрегващи задълженията си по закона за движение по пътищата, заявиха от фондация "Безопасни улици за Валя". На площада имаше подписка за справедлива присъда за убиеца на детето, в която вече са се включили 2000 души.

9000 са подписали петиция със същото искане в интернет. Тя е адресирана до всички държавни институции, политици, партии и цялата българска общественост и се разпространява в интернет. Този  четвъртък Апелативният съд ще разгледа жалбата на Цветан Пъков срещу взетата му от пазарджишкия съд мярка за неотклонение „задържане под стража". Той е обвинен в това, че на 14 април е нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил смъртта на детето.