26-годишна шампионка по спортни танци спечели короната на първия конкурс „Мис България в Канада", който се проведе на 21 март в Торонто. Тя се казва Антоанета Попова и живее в града от шест години. Родена е в Пловдив. Завършила е художествена гимназия, после учи в Художествената академия в София, специалност „Графика". Антоанета е шест пъти шампион на Канада по спортни танци и вицесветовна шампионка. Нейни подгласнички станаха 17-годишната Даниела Боянинска и 20-годишната Луиза Петкова.
В конкурса участваха 10 български момичета на възраст от 17 до 28 години. Кандидатките дефилираха пред журито и публиката в два кръга - по бански костюми и с вечерни рокли.
Освен първата награда Антоанета спечели и вота на интернет потребителите, които гласуваха във фейсбук, тя грабна и наградата за любимка на публиката, гласувана от присъстващите в залата.
Събитието породи голям интерес сред българите и беше уважено от българския консул в Торонто Емил Миланов. Инициаторите Даниела Чакърова и Стела Стефанова вече плануват провеждането на следващия конкурс през 2016 г.