Песента на Поли Генова "Ако любовта беше престъпление" се пребори със силната конкуренция и остана сред 10-те финалисти от тази вечер. В събота на сцената в Стокхолм ще излязат 26 държави, сред тях - и Поли Генова, за да представи отново България на най-гледаното европейско музикално шоу.

Поли Генова представи България под номер 12 във втория полуфинал на песенния конкурс. Поли изпълни "If love was a crime" в оспорвана конкуренция с още 17 песни от Латвия, Полша, Швейцария, Израел, Беларус, Сърбия, Ирландия, Македония, Литва, Австралия, Словения, Дания, Украйна, Норвегия, Грузия, Албания и Белгия.

Генова направи фурор в Стокхолм на втория полуфинал на песенния конкурс с песента си "If love was a crime". Публиката прие много радушно атрактивната хореография на българката, както и нестандартното й сценично облекло, което озари сцената на "Евровизия".

Визитката на Поли, представяща България, също беше на изключително ниво.

Поли Генова е всестранен талант. Тя се представя еднакво добре както на музикалната, така и на театралната и телевизионна сцена. Една от малкото млади български изпълнители, които успяват с лекота да грабнат сърцата на своите фенове и да поддържат интереса към себе си без да се налага да бъдат пошло скандални заради това. Тя е щура и ексцентрична, но така й отива.

Става любимка на българите още с участието си в детската вокална група Бон-Бон. След това продължава да трупа зрителска любов в Dancing Stars, "И аз го мога", "БГ ТОП 40".

Подплатява таланта и харизмата си с музикално образование като завършва Националното музикално училище „Любомир Пипков", със специалност кларинет, а после следва режисура в НАТФИЗ.

Истинският успех за нея идва с песента й "На инат", която я изстрелва за участие в конкурса "Евровизия" през 2011 г. в Дюселдорф. Въпреки големите очаквания, песента на Поли не стига до финала на конкурса. За това пък става истински хит в България.

Поли бе избрана да представя България в Евровизия заради популярността й сред феновете на конкурса и заради блестящото й представяне като водеща на Детската Евровизия през ноември миналата година, която БНТ организира.

И за миг тя не остави публиката да си поеме дъх - води на английски, пее, рапира, танцува и разиграва етюди. Буквално "ни скри шапката" с перформънса "Where is my dress"