Кубрат Пулев определи предстоящия сблъсък със световния шампион по бокс в тежка категория Владимир Кличко като ,,най-големия мач в живота ми". Двамата ще се срещнат на 15 ноември в германския град Хамбург, а украинецът ще защитава три от четирите си шампионски титли във версиите WBA, IBF и WBO.

Пулев бойкотира съвместна пресконференция, тъй като организаторите от промоутърската компания на Кличко KMG отказаха да пуснат всички от неговия антуража на събитието. Главният мениджър на KMG Бернд Бьонте се опита да обясни скандалната ситуация. Той заяви, че са предупредили промоутърската компания на българина ,,Зауерланд", че на пресконференцията могат да присъстват само трима техни представители, а в залата са дошли шестима. ,,Всички журналисти дойдоха при нас навън за интервюта", заяви Кубрат Пулев в телефонно интервю и добави, че е отказал да влезе на пресконференцията без шефа на промоутърската си компания. ,,Това не отива на световен шампион на четири федерации с толкова голям опит и с такова име. Не му отива това държание", допълни родният състезател на официалната си страница във Facebook. Той смята, че причината за това е да се окаже натиск върху щаба му. ,,Искат да ни притиснат по всякакъв възможен начин, за да ни е некомфортно. Една психологическа игра, за която те изобщо нямат представа, че аз съм толкова добре подготвен. Все пак съм от България. Или влизат всички, или никой. Ние не сме някакви престъпници, не мога да разбера това правило", категоричен беше Пулев. 33-годишният софиянец все пак каза няколко думи за медиите пред залата, след което отиде да изпие чаша кафе. ,,Владимир ще трябва доста да потича на ринга, ще бъда много опасен противник", заяви Пулев.
Кличко също коментира напрежението между двата лагера, като заяви, че от ,,Зауерланд" са промили мозъка на Пулев. ,,Не мога да разбера какво се случва. Явно той има лоши съветници. Изглежда, сякаш са му промили мозъка и някой от неговото обкръжение мисли вместо него", заяви 38-годишният украинец.

Двубоят в събота ще бъде излъчен в 150 страни включително САЩ. Срещата ще бъде предавана пряко по НВО, както и по българската Нова тв. Всеки желаещ ще може да проследи мача, който започва в 4.30/3.30 ч. американско време и на www.drundo.com.