Продуцентите на "Непобедимите 3" (The Expendables 3) издирват 10 милиона души, изтеглили незаконно филма от интернет. Те ще искат от хората да платят по 300 долара глоба. В противен случай юристите на компанията продуцент "Милениум филмс" ще заведат дела за кражба на интелектуална собственост.

От миналата седмица вече са разпратени близо 550 000 писма до IP адресите, от които е теглен филмът, съобщава собственикът на продуцентската компания Ави Лернер пред американското списание "Варайъти". Той допълва, че имат IP адресите на още милиони и "ще продължим, докато не стигнем до всеки".

"Милениум филмс" е първата продуцентска компания в света, предприела необичайната стъпка да погне лично всеки потребител на пиратските филмови сайтове, а не самите тях. В поканите за споразумение има и срок - до 5 октомври.

250 млн. долара са загубите от "изтичането" на филма през юли в интернет, пресметнали от "Милениум филмс". Той беше пуснат в мрежата 3 седмици преди официалната му премиера на големия екран.