Един вратарски гол стана сензация в интернет. Вратарят на „Чарлтън Атлетик" успя да отбележи от 100 метра в противниковата врата. Неповторимото изпълнение е дело на  Димитър Митов, който от дете се занимава с футбол.

Той попада в отбора на „Чарлтън Атлетик" в края на миналата година, като подписва професионален договор за 3 г.  Според него усилени тренировки и концентрация в мачовете са ключът към по високите цели, които той сам си поставя. „Бяхме с националния отбор на България, набор 96, отидох да играя с по-големите на елитните квалификации в Германия. Там изиграх всичките 3 мача. Явно съм се представил добре и някой скаут ме е забелязал и се свърза с моя агент, за да акостирам в Чарлтън", разказва за пътя си от „Чавдар" Етрополе до Англия.

Димитър започва футболната си мечта в школата на Христо Стоичков. Млад, но уверен в силите си, Митов заминава за Острова. В нов отбор с нови съотборници и треньори адаптацията е най-важният фактор за реализирането на един футболист. За негова радост Димитър бързо става любимец в съблекалнята, а останалите момчета го приемат като свой още от първите минути. „Със самото ми влизане в съблекалнята моите съотборници ме приеха много добре. Започнаха още от началото с шегите и закачките и ме предразположиха, за да се чувствам добре. Приеха ме страхотно, за което съм много доволен", усмихва се Димитър.

След добрата адаптация следват и успехите на Митов. Той направи фурор в света на футбола, като отбеляза гол от близо 100 метра в една от срещите на отбора на „Чарлтън" в младежката формация. Видеото е сред най-споделяните в интернет. „Имахме указания през първите 20 минути да не предприемаме рискове и да се разиграва повече с вратаря. Тогава при една топка, върната към мен, я изритах в предни позиции, за да дам начало на атака. Вятърът засили допълнително топката, противниковият вратар беше излязъл много напред и го прехвърлих",  разказва младият страж на „Чарлтън Атлетик". Почти седмица след този свой гол той става шампион на Англия в дивизия „Чемпиъншип" с отбора на „Чарлтън" до 18-годишна възраст.  „Чувствам се невероятно! Да станеш шампион на Англия, ниво „Чемпиъншип", за мен е наистина голямо постижение и много се радвам, че постигнахме тази титла с отбора", доволен е от първия си сезон на Острова Митов.

Основната цел, която младият талант си поставя, е да  пробие в първия отбор на „Чарлтън Атлетик", където конкуренцията е жестока в лицето на титулярния вратар Стефан Хендерсън. Но с добрите си изяви и доброто отиграване на възможностите, които му се дават, скоро можем да видим младия Митко под рамките на вратата.

Фокусиран изцяло върху всекидневните тренировки и върху оставащите му две години от договора, той мисли за следващия мач срещу „Нотингам Форест" за купата, в който ще се изправи срещу първия тим, с който е тренирал, когато стъпва на английска земя. Докато от „Нотингам Форест" вземат решение дали да предложат на Митов договор, „Чарлтън" се намесва и привлича  талантливия страж. Трансферът му в Англия го доближава още повече и до любимия му обтор „Манчестър Юнайтед", както и до любимия му вратар Давид де Хея, на когото той подражава и иска да прилича: „Любимият ми вратар е Давид де Хея - много се старая да подръжавам на него." Все пак има достатъчно време пред себе си, за да стигне до английската Висша лига и да пази за един от големите отбори в Англия.