Руският опозиционер Алексей Навални е починал от тромб и смъртта му е била естествена, обяви началникът на украинското разузнаване към Министерство на отбраната Кирило Буданов, предаде Ройтерс.

„Вероятно ще ви разочаровам, но това, което знаем е, че той наистина е починал от кръвен съсирек. И това е повече или по-малко потвърдена информация“, посочи Буданов.

„Ще ви кажа следното - не получихме тази информация от интернет. Това беше естествена смърт“, каза още началникът на украинското разузнаване.

На 16 февруари Русия обяви, че Алексей Навални, един от най-изявените критици на руския президент Владимир Путин, е починал на 47 години.

Официалната информация гласи, че опозиционерът се почувствал зле след разходка, като почти веднага загубил съзнание вследствие на „Синдром на внезапната смърт“, състояние, което обикновено се предизвиква от неуточнени сърдечни проблеми. Лекарите не успели да го спасят. Мнозина критици на Путин обаче оспориха тази версия и обвиниха руския президент за неговата смърт.