След първата част от миналата седмица продължавам да получавам въпроси, с които ме засипвате постоянно. Това ме кара да вярвам, че финансовото ви благополучие е приоритет във вашето напрегнато всекидневие. Днес завършваме темата с още няколко съвета. 

Спестявайте чрез плановете 529 - те дават възможност за данъчни облекчения

Големите предимства на 529 са, че можете да спестявате над $200,000 за всяко дете, а ако поискате да изтеглите парите, за да ги ползвате за образование, няма да плащате данъци върху печалбата или вноските. При това е изключително важно да се знае, че няма никакви ограничения - нито върху времето на спестяване, нито върху големината на вноската. С което се премахват предпоставките човек да намира извинения, за да не инвестира по-големи суми в спестовен влог на децата си.

Данъчните облекчения са толкова добри, че могат спокойно да се сравнявяват с допълнителни стипендии

Възможностите, които се предоставят за спестяване от данъци, са огромни. Сред тях има и две допълнителни, които трябва да дискутирате с вашия данъчен консултант. Попитайте за ,,the American Opportunity Tax Credit and Lifetime Learning Credit" и той ще ви даде повече информация в детайли в зависимост от конкретната ситуация.

Одобряването на студентски заем не минава през толкова стриктна процедура, колкото при покупка на жилище

Ако в предишен етап от живота си сте имали закъснели плащания по кредити, това не означава, че автоматично ще ви откажат студентски заем. Но имайте предвид, че формулата за отдаване на финансова помощ или заем все пак взема под внимание кредитното ви досие. Което значи, че ако ви одобрят, а сте имали проблеми с кредитите в миналото, то най-вероятно сега ще се ,,сдобиете" с доста по-висока лихва на заема, отколкото други кандидати с по-добри показатели и кредитна история.

Кредиторите могат да работят върху различни опции, когато е време да изплащате заемите си

Има различни начини, чрез които да намалите лихвите на заемите си, когато започнете изплащането им. Единият от тях е да направите програма, чрез която да упълномощите кредиторите си да изтеглят директно от сметката ви съответните вноски ежемесечно на дадена дата. От една страна, това ще улесни плащанията, от друга - ще намали главоболията ви, от трета - ще осигури спокойствие във взаимоотношенията ви с кредиторите. Нека припомним, че това е отлична възможност, но само ако имате стабилна работа и доход, за който сте сигурни, че е на разположение в сметката ви. Ако ситуацията обаче не стои точно така, тази наглед добра възможност може да се окаже  голям кошмар за вас, придружен от много санкции.

Данъкоплатците със студентски заеми получават по-големи данъчни облекчения

Ако сте един от тях или в близко бъдеще ще попаднете в тази категория, бихте могли да приспаднете от данъците си до $2,500, платени в лихви по заемите ви през годината. Но при следните условия: доходът ви е по-малък от $70,000 на година и не сте семейни или по-малко от $145,000 на година, ако сте семейни и подавате данъчни декларации заедно. Тези приспадания можете да използвате през всичките години, докато изплащате заемите си.

Ако намирате информацията за полезна, чувствайте се свободни да я разпространявате сред приятели и познати, които също биха искали да знаят как да могат да спестяват по-ефикасно за образованието на децата си.

Това ли е всичко, което трябва да знаете за подготовката на образователен план за вашето дете? Това са основните неща, нужни на повечето хора, за да са подготвени финансово за образованието на децата си. Не всички варианти обаче са еднакви. За тази цел съм изградил различни подходи, които се прилагат специфично към всяка една ситуация, която може да се промени  във всеки един момент. Тази информация е достъпна само за клиенти и сътрудници.