Здравейте, скъпи приятели и читатели! Вярвам, че се наслаждавате на една прекрасна седмица и сe подготвяте за един усмихнат уикенд, който да прекарате с хората, които обичате. Както виждате от заглавието на статията ми, изглежда, че аз започвам да съм под влиянието на светлия християнски Великден и съм готов да споделя с всички вас какво ми се случи наскоро, което може би беше плод на въображението ми, но си заслужава да се сподели.

Както всички вече знаете, аз съм финансов консултант и често се случва хората, с които се срещам, да се обръщат към мен и да ме питат: ,,Господин Сапунджиев, как мога да стана финансово успял човек?" И както всички вие знаете, има повече от един отговор на този многозначен въпрос. Аз не претендирам, че съм като един Мойсей и никога не съм виждал ,,горящ храст", но все пак в един момент Бог ми проговори и дори ми се стори, че звучеше малко като Лучано Павароти, като любезно ме помоли да изброя десетте заповеди на парите, специално за вас - моите свещени последователи. Така че изпълнявам тази заръка за вас:

1. Трябва да имате спестовна сметка. (Имайте спестени най-малко за 3 месеца от месечните ви разходи.)

2. Никога не се конкурирайте със своя съсед и жена му. (Дори когато става въпрос за новия iPhone 5S, който дори Бог мисли, че това е много красива играчка.)

3. Никога не използвайте кредитни карти на големите вериги от магазини (лихвеният им процент никога не е по-малко от 20%).

4. Всеки един човек трябва да има своята Roth IRA спестовна сметка за пенсиониране (и това никога не трябва да бъде инвестирано в CD в местната банка, но винаги във взаимни фондове, за да има по-голям потенциал за растеж).

5. Започнете да инвестирате възможно най-бързо! ( Времето, прекарано на пазара, е винаги много по-важно от сумата, с която започвате да инвестирате.)

6. Ако имате хора, които зависят от вашия доход, е задължително да имате застраховка живот. (Да, дори и ако сте млад и енергичен, не е лошо да имате такава програма, която може да подсигури доброто финансово бъдеще на хората, които обичате, ако нещо лошо ви сполети неочаквано.)

7. Елиминирайте всички свои дългове! (Включително кредитни карти, заеми за коли и домове и потребителски кредити.)

8. Създайте много различни източници на доходи. (Ако изключим основната ви работа, вие трябва да имате най-малко два други източника на доходи, за да станете много добре финансово обезпечен.)

9. Научете се да използвате купони за намаления, когато пазарувате хранителни стоки. (Тук наистина могат да се спестят добри суми пари и особено ако те се инвестират, това би могло да се превърне в много добър пенсионен фонд, който да ви помогне да намалите броя на годините преди пенсия.)

10. Не забравяйте да сравнявате цените на вашите застраховки за дом и автомобили, за да спестите пари. (Повечето от нас плащат твърде много надценка за тези услуги, без дори да го осъзнават.)

Това е всичко, което получих от Него. Сигурен съм, че много от вас могат да се сетят за още доста неща, които можем да добавим към този списък. Ако това наистина е така, ще се радвам да ги споделите с мен и всички останали в коментарите под статията.