Снимки: Храм „Св. Петка“

Българската църква „Света Петка" в Бостън организира празник със състезания и много други изненади по случай големия християнски празник Рождество Богородично (Малка Богородица). Ще има българска трапеза, футболен турнир, а за най-малките - състезания и четене на приказки. Отец Румен и Църковното настоятелство канят всички българи от близо и далеч да се присъединят към празника.

Той ще се проведе на 4 септември, а освен всичко друго организаторите са подготвили и много българска музика за гостите.

За първа година ще се проведе турнир по минифутбол, където ще могат да се включат любители от всички възрасти. Желаещите имат срок до 27 август да заявят участието си. Таксата за футболния турнир е $25, които ще покрият разходите по организацията и наградния фонд. 50% от приходите ще бъдат разпределени като парични награди.

За малчуганите ще има организирани състезания, четене на български приказки и гатанки, рисуване.

Поради големия интерес към събитието църквата има нужда от доброволци. Желаещите да се включат с помощ могат да се свържат с организаторите на някой от следните адреси или телефон: [email protected]; www.svetapetkaboston.org; www.facebook.com/svetapetkaboston; 781-325-2793.

Фирмите, които искат да станат спонсори на футболния турнир, ще бъдат рекламирани по време на срещите чрез стикери с лога, прикрепени върху тениските на играчите. Освен това от църквата обещават на спонсорите и целогодишна реклама на интернет страницата й. Футболният турнир започва точно в 10:00 ч., а самият пикник ще е на адрес: Shannon Memorial Beach (former Sandy Beach) Mystic Valley Parkway, Winchester MA 01890.

Всички приходи ще се добавят към фонда за самоиздръжка на Българската църква „Св. Петка" в Бостън, спомагащ за организирането на български църковни служби, културни мероприятия и др., обещават от храма. Църквата е регистрирана като религиозна организация със специален статут, което означава, че дарителите могат да бъдат данъчно облекчени.