Пред руините на разрушените от земетресението сгради стои Юсуф, който чака чудо - да намерят жива сестра му под една от срутените сгради в Газиантеп.

Мъжът е помогнал за спасяването

на поне 20 души, като ги е изваждал с голи ръце.  Племенникът и единия брат на Юсуф са успели да се спасят. Те се намират в болница със счупвания на крайниците. Мъжът обаче вече четвърти ден е там, за да открие и своята сестра. Все още там има близо 35 тела под тоновете бетон, пише bTV. Юсуф смята, че в Газиантеп няма достатъчно доброволци, гражданска защита и техника и затова се налага цивилните да вадят хора със собствените си ръце и да разчистват разрушенията. Той настоява за повече помощ, защото с напредването на времето вероятността да бъдат открити живи хора под сградите е все по-малка.

Вторичните трусове в града не спират,

разказва Юсуф. Днес, в четвъртък, също е имало такива, а опасността и други сгради да паднат е голяма. Обследват се съседните сгради до разрушенията, за да се прецени дали представляват опасност и трябва да бъдат съборени. Общината е организирала палатки, в които да нощуват загубилите домовете си след труса. По думите на хората обаче това е само показна помощ. Храната например се налага да си осигуряват сами. Турският град Газиантеп е опустял. Специалните ни пратеници разказват, че по бензиностанциите има опашки от бягащи хора. Вчера екипът ни беше Кахраманмараш, където ситуацията е апокалиптична. И там хората живеят на улиците и се надяват на чудо – да намерят дом и да видят близките си живи.