Гимназиален учител от американския щат Алабама, получил титлата „Учител на годината“ през 2019 г., правил секс с двама ученици тийнейджъри, е хванат и се е самоубил. 44-годишната Лесли Гилеспи беше арестувана на 27 май по обвинение в прелъстяване на ученици. По време на престъплението момчетата са били на 15 и 16 години.

Гилеспи е освободен под гаранция от 60 000 долара веднага след ареста си. [caption id="attachment_367371" align="aligncenter" width="473"] Лесли Гилеспи Сн.: Шерифски офис на окръг Лорънс[/caption] „Въпреки че подробностите за инцидента все още са неизвестни, ние искаме да подчертаем, че безопасността и благополучието на

нашите ученици са от по-голямо значение

за училищата в окръг Лорънс“, заяви началникът на окръг Лорънс Джон Брет Смит, след като Гилеспи беше задържана. В събота, на 29 май, бившата учителка е намерена мъртва в дома си в Хилсбъро. В полицейския доклад се казва, че жената се е самоубила. Престъпленията са извършени от учителката по английски през септември 2020 г. - година след като е обявена за учителка на годината. Все още разследващите не са разкрили подробности за инцидента. По-рано беше съобщено, че асистентка на учител от Ню Бостън, Тексас, е осъден на четири години затвор за секс с ученици. По време на производството жената заяви, че "не е знаела" за забраната на сексуални отношения между ученици и служители от Независимия училищен окръг Тексаркана.