Димитринка Ангелова

Българското училище „Родолюбие" в чикагското предградие Шилер парк раздаде медали на всички отличили се свои възпитаници по повод края на учебната година. Последният училищен звънец винаги е вълнуващ празник за ученици, учители и родители. Това не е празненство само за получаване на свидетелствата за завършен клас. За възпитаниците на ,,Родолюбие" това е празник  на преклонение към Родината, към предците ни, към създателите на българската азбука - братята Кирил и Методий.

Празникът е радост и гордост за децата, защото те осъзнават, че се изкачват по стълбицата с усвояване не само на говорим, но и на писмен български език. Нещо, което показаха на тържеството. Чувството за принадлежност към България беше подсилено и от това, че участниците в тържеството бяха облечени в български носии.

Всички рецитираха стихове за България, за Кирил и Методий, за благодарността към учителите. Разбира се, не липсваха и стихове за дългоочакваната лятна  ваканция и за това, че ,,наесен пак тук ще се сберем с песен".

Медалите и грамотите бяха раздадени от Лили Паслиева - директор на училище „Родолюбие". Те отидоха при онези, които се бяха отличили в конкурса за рисунка и викторината, посветени на живота и делото  на Васил Левски.

Накрая празникът завърши с връчване на свидетелствата, много снимки и музика. А родителите на малките българчета бяха призовани да не се колебаят да ги запишат именно в „Родолюбие", където ще бъде поддържана любовта към Родината. Телефонът на училището е 1 847 858 9147.