Полицията в София разследва два смъртни случая в столицата, единият от тях - предумишлено убийство, съобщават от СДВР. 40- годишна е задържана в полицейския арест за извършено тежко престъпление. На 21 февруари, малко след 23 часа, в полицията бил получен сигнал за ранен мъж в столичния квартал „Овча купел“. Към адреса незабавно били насочени полицейски служители и екип на спешна помощ.

Пострадалият,  51- годишен,  бил качен в линейка за транспортиране към болница, но е починал пред входа на лечебното заведение. На място е извършен оглед и задържана жената, с която  живеел и която по първоначални данни е ранила партньора си с нож, след възникнал между тях скандал.

Работа по образуваното досъдебно производство продължава.

Предстои доклад в прокуратурата. Столични полицаи изясняват факти и обстоятелства около сигнал за намерен мъж в безпомощно състояние на бул. „Княгиня Мария Луиза“. Сигналът в полицията бил получен няколко часа по-рано, около 17.25 часа. Пристигналите на място екипи на полиция и спешна помощ констатирали смъртта му - възрастен мъж, с неустановена до момента самоличност. При огледа и предприетите процесуално - следствените действия в рамките на образуваното досъдебно производство по тялото са констатирани следи от насилие. Работа по случая продължава, предстои  доклад в прокуратурата.