Twitter ще може да подбира рекламите за потребителите си според емотиконите, които използват. Микроблогът ще може да анализира какви емоджита е използвал даденият потребител и да избира подходящи реклами според емоциите и интересите, които дадените емотикони символизират.

Емотиконите са усмивките и останалите изображения, които хората си изпращат в текстови съобщения. Известни са още като „смайлита". С развитието им през годините те се превърнаха в доста по-детайлни рисунки и анимации.

Системата на Twitter ще разпознава, кога потребителят използва по-често например емоджи с пица и ще му показва реклами на пицарии. Емоджита със спортна дейност, ще активират реклами за съответния спорт, екипировка и др.

Според Twitter емотиконите дават „уникална възможност" за разчитане на настроението и мисловната нагласа на даден човек. Микроблогът смята, че реклами, които са избрани според използваните емоджита, ще имат много голяма ефективност и ще помагат на рекламодателите да откриват хора по техните конкретни интереси, чувства и желания в даден момент.