Доналд Тръмп предупреди уволнения директор на ФБР Джеймс Коми да не говори пред медиите, като го заплаши със записи на разговорите помежду им.

"Джеймс Коми да се надява, че няма "записи" на разговорите ни, преди да започне да изнася информация към медиите!", написа Тръмп в обичайния си емоционален стил в "Туитър".

Агресивният намек на президента вероятно ще разпали още повече скандала, избухнал след като той уволни неочаквано директора на ФБР, който ръководи разследването за предполагаемата намеса на Русия в изборите.

В заповедта за уволнението Тръмп заяви, че Коми три пъти му е казвал, че лично той не е разследван. Самият Коми не е коментирал публично тези разговори, а и.д. директор на ФБР Андрю Маккейб избегна въпроса на изслушването си в Сената вчера.

Разследването на ФБР и отделни разследвания на няколко комисии в Сената и Камарата на представителите дразнят Тръмп, откакто той встъпи в длъжност. През януари разузнаването категорично обяви, че руският президент Владимир Путин е наредил намеса в изборите в полза на Тръмп. Москва отрича, Тръмп също категорично отхвърля тези твърдения.

Вестник "Ню Йорк таймс" съобщи, че през януари Коми е отказал да обещае да бъде лоялен на президента. Двамата са вечеряли заедно насаме седмица след клетвата на Тръмп на 20 януари. Коми е отказал молбата на държавния глава, но му е казал, че винаги може да разчита на откровеността му - отговор, който е разгневил Тръмп.