Прословутото видео от предаването „Access Hollywood“, в което Доналд Тръмп се хвали, че награбва жени, без да им поиска разрешение, няма да бъде показано пред съдебните заседатели в Манхатън. Но обвинението ще може да прочете текста на записа. Това реши съдията по делото срещу Тръмп в Ню Йорк.

По време на различни предизборни прояви в първата си кампания Тръмп отричаше тези записи, направени през 2005 г., в опит да спечели подкрепа от жените избиратели.

Според единия от прокурорите Джошуа Стейнглас, обвинението се опитва да докаже с тези записи, че е имало три жени, които са били сексуално насилвани от Тръмп. Съдът обаче отказа да приеме тези доказателства, записани на видео. Поясни обаче, че предполагаемите жертви могат да дадат показания, ако решат и че транскрипт от записа може да бъде прочетено на съдебните заседатели.

Заснетото през 2005 г. видео е преди интервю за предаването "Access Hollywood". Тръмп прави циничните коментари в разговор с водещия Били Буш. 

Във видеото Тръмп обяснява: „Можеш да правиш с жените каквото си поискаш, ако си звезда“. След това се хвали, че се е опитал да съблазни омъжена жена и че е опипвал различни жени. Вулгарно споделя, че има влечение  към красивите жени и често прави опити да ги целува.

След публикуването на записа Тръмп направи опит да се оправдае, че нищо особено не е станало. Случилото се било „шега за разтоварване“ в частен разговор. Освен това бившият президент Бил Клинтън, съпруг на кандидатката на демократите Хилари Клинтън, бил правил „много по-лоши неща”.

Съдът сметна и че видеото няма отношение по делото, което се води срещу Тръмп за "даването на пари срещу мълчание" на актрисата от филми за възрастни Сторми Даниелс.

Детайлите по делото са известни от 2018 г., когато бившият адвокат на Тръмп Майкъл Коен беше обвинен от прокуратурата във връзка със случая. По това време не беше възможно да бъде обвинен и самият Тръмп, тъй като американското законодателство не позволява да се водят дела срещу действащ президент.

Според обвинението плащанията, с които Тръмп е опитал да прикрие отношенията си с Даниълс, са в нарушение на закона за финансиране на предизборните кампании. Твърди се, че тя е получила 130 000 долара с посредничеството на Коен в размяна на мълчанието си.

Бившата моделка на Плейбой Карън Макдугъл също е получила пари срещу мълчание. В нейния случай те са били от подкрепящия Тръмп издател на американския таблоиден вестник National Enquirer.

Компанията, която притежава National Enquirer, призна за нарушението, а Коен излежа присъда в затвора.