Това е краят на една от най-прочутите двойки в историята на Холивуд: Анджелина Джоли подаде молба за развод със съпруга си Брад Пит, съобщи адвокатът на Джоли – Робърт Офър. Двамата се ожениха през 2014 г. след близо 10 години съвместно съжителство.

Джоли е поискала и пълно физическо попечителството над шестте им деца, а за Пит да има право на посещения. Според официално изявление на мениджъра на Джоли Гайър Козински тя "винаги ще направи всичко възможно, за да защити децата си". Думите изглеждат като индиректен удар по Брад Пит. Според източници на светския сайт TMZ истинската причина за раздялата е, че Джоли не била съгласна с методите на Пит за възпитание на децата им, злоупотребата му с марихуана и алкохол и „проблем с гнева", който ставал опасен за децата им.

В свое изявление пък актьорът каза, че е много тъжен от случилото се, но:“това, което е най-важно сега е благосъстоянието на нашите деца”.

Двамата са родители на шест деца, от които три са осиновени и три родени от Анджелина Джоли: 13-годишният Мадокс от Камбоджа, 10-годишният Пакс от Виетнам и 9-годишната Захара от Етиопия, и три биологични – 8-годишната Шайло и 6-годишните близнаци Вивиан и Нокс.

Актрисата не желае финансова издръжка от Пит. Нейното състояние се оценява на около 240 милиона долара, а неговото – на 200 млн.

Но дали различните родителски методи или нещо друго е причина за раздялата? Слухове в Холивуд твърдят, че Джоли наела частен детектив и хванала Пит да изневерява с френската актриса Марион Котийяр, с която си партнират в новата лента “Съюзници”.

Точно така стартира и връзката на Джоли с Пит – през 2004-а година по време на снимките на “Мистър и Мисис Смит”. Брад тогава беше женен за Дженифър Анистън. След 10 години заедно, Джоли и Пит сключиха брак през 2014 година на тайна церемония във Франция.

Преди две години Анджелина Джоли се подложи на двойна мастектомия, а тази година премахна яйчниците и фалопиевите си тръби, защото е застрашена от рак. Тя даде широка гласност на решението си, за да повиши грамотността по този въпрос. Жени от цял свят й съчувстваха. Брад Пит също застана изцяло зад решението й.

Това е втората шумна раздяла за годината след развода на Джони Деп и Амбър Хърд. След обвинения във физически тормоз над Хърд делото приключи със споразумение и обезщетение в размер на 7 млн. долара.