Ариен Робен

Мануел Нойер (Германия)

Най-добрият вратар в света. Без излишни украшения - просто неудържим. Борави добре с топката в крака като всеки полеви играч. Когато защитата играе изнесена напред, той е като Франц Бекембауер.

Рикардо Родригес (Швейцария)

Хората говорят за класата на Марсело и това не е случайно. Но този швейцарец наистина знае как да се справя в защита. За млад футболист (само на 22 г.) има фантастична енергия. Едва ли още дълго ще играе за немския ,,Волфсбург". Доста по-големи отбори ще се вкопчат в битка за него.

Тиаго Силва (Бразилия)

Класен футболист! Но как да докаже това, като имат Давид Луис и Марсело - двама клоуни за партньори в защитата? В първия мач, в който не взе участие, веднага всичко се разпадна (Данте не бе клоун. Той въобще не знаеше, че се намира в цирка.)

Рон Влаар (Нидерландия)

Изключително добър защитник. Отличната му игра срещу Аржентина на полуфиала го издигна като най-добрия играч в мача заедно с Хавиер Машчерано. Не е лесно да се играе с трима в защита, но Влаар се изяви като лидер и уменията му да дирижира цялата защита бяха от най-висока класа.

 Матс Хумелс (Германия)

Г-н Постоянство. Винаги невъзмутим. Може да играе по левия фланг, по десния фланг или в средата на защитата. Той е спокоен и уравновесен. Подходът му оказва влияние и на играчите около него. С две думи: отличен защитник.

Филип Лам (Германия)

Филип Лам е най-добрият десен защитник през последните 5 години. Капитанът на отбора. Добър в нападение като почти всеки негов съотборник, но направо отличен в защита. Неговото ниво на съгласуваност с другите в отбора е невероятно. Понякога има футболисти, които играят добре една седмица, перфектно друга и на средно ниво в трета. Лам е на най-високо ниво всяка седмица. И така вече 5 години.

Хавиер Масчерано (Аржентина)

Това е неговата позиция - непосредствено пред защитата. Той е войник, боец. Притежава всичко, от което се нуждае един футболист на тази позиция. Срещу Холандия Масчерано направи уникален шпагат срещу Ариен Робен. Само това може да опише неговата класа. Той е много добър в защита, но несравним в полузащитата.

Ариен Робен (Нидерландия)

Робен направи велико участие на Световното. Както умее да вкарва, така и асистира. Световна класа. Опита се вече няколко пъти в миналото да стигне до трофея, но в Бразилия показа своята неегоистична страна, която напълно разгърна неговите възможности. Истинският носител на ,,Златната топка''.

Хамес Родригес (Колумбия)

Остави всички да му дишат прахта. Красивите му голове са едно нещо, но като гледате неговата фантастична визия и арсенал от пасове, може да останете още по-впечатлени. Той подава топката, където я поискаш - толкова точно, че дори не трябва да се помъчиш да се пребориш за нея. Новата звезда на световния футбол.

Лионел Меси (Аржентина)

За съжаление Меси не бе в нужната кондиция на това Световно заради дългия и изморителен сезон в Барселона. Така той трябваше да пести енергията си по време на турнира, за да изчака точния момент, в който да бъде на най-високото си ниво. Впечатляващ гол срещу Босна и Херцеговина точно когато имаше нужда от него. Същото и срещу Иран. Последваха два гола срещу Нигерия и голов пас за победата с 1:0 срещу Швейцария. Не е зле за футболист, който не изпълни очакванията.

Томас Мюлер (Германия)

5 гола и 3 асистенции преди финала. Мюлер знае как да вкарва и как да изработва голове. Томас поставя на преден план нуждите на отбора пред своите. Нападател от истинска световна класа, който има да играе на още няколко големи спортни форума.