Тийнейджър бе задържан за 24 часа в ареста в Елин Пелин, заради опит за кражба, съобщават от ОДМВР-София. Около 2.45 часа през нощта на 14 септември жител на с. Лесново сигнализирал в полицията за извършен опит да бъде отнет противозаконно ползваният от него автобус. Моторното превозно средство било паркирано пред дома му, отключено, а ключовете за него се намирали вътре.

Мъжът обяснил, че бил събуден от шума на запален двигател. Когато излязъл пред къщата, видял на шофьорската седалка на автобуса да седи човек. Непознатият опитал да избяга, но стопанинът бързо го заловил и предал на полицейските служители от РУ-Елин Пелин, отзовали се на сигнала. Те установили, че извършителят е непълнолетен младеж от с. Гара Елин Пелин, регистриран като извършител на различни престъпления, сред които кражба, хулиганство, грабеж.

17-годишният е задържан в полицейския арест за срок до 24 часа.

По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 346, ал.1, вр. чл. 18, ал.1 от НК. Работата по пълното му документиране продължава под ръководството на прокуратурата.