Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 17-годишен младеж за грабеж над непълнолетни лица, извършен в условията на продължавано престъпление. На 20.02.2023 г. около 14,30 часа в близост до спортна площадка в ж.к. „Надежда 4“ в гр. София, обвиняемият Д.Г. е отнел пари от непълнолетния П.Я., като употребил за това сила – изритал го с крак в областта на корема, а след това взел парите от джоба на връхната му дреха. След това обвиняемият отнел мобилен телефон от 14-годишния М.Р., като употребил за това сила и заплашване –  ударил го с юмрук в лицето и  държейки нож в ръката си му казал да си даде телефона.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.198, ал. 1, вр. чл. 63, ал. 1, т. 3 във вр. чл. 26, ал. 1 от НК.

Предвид възможността Д.Г. да извърши друго престъпление, наблюдаващ прокурор е постановил задържането му за срок до 72 часа.

Предстои да бъде внесено искане в съда за разглеждане на дело за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.