Протестите са знак, че в последните години футболът в България има нужда от промяна.

Това написа във Фейсбук профила си новият кмет на София Васил Терзиев. Той заяви, че е съгласувал провеждането на шествието и протеста на феновете, като се обърна към всички "да изразяват мирно своите позиции".

Европейската квалификация между България и Унгария е утре, 16 ноември, от 19:00 часа наше време на "Васил Левски" в столицата, а протестът на феновете започва два часа по-рано.

"Подкрепям желанието на футболните фенове да изразят своето мнение за състоянието на българския футбол. Протестите са знак, че в последните години футболът в България не се развива на нужното ниво и има нужда от промяна.

Като кмет на София и като човек, който обича футбола, бих искал в София да се провеждат футболни срещи, на стадионите да има публика и в същото време да бъдат гарантирани сигурността и реда в нашия град.

Съгласувах провеждането на шествието и протеста на феновете и се обръщам към всички да изразяват мирно своите позиции. И аз, като всички български фенове, страдам от решението на БФС и състоянието на българския футбол", написа Терзиев.