Тежка катастрофа с електрическо такси на Tesla в Париж отне живота на човек и рани още 20, трима от които са в сериозно състояние, съобщава Ройтерс.

Според зам.-директора на таксиметровата компания Ян Рикордел шофьорът в извънработно време водел семейството си на ресторант, когато електрическата кола блъснала велосипедист и трима пешеходци, после се врязала в бус, от който имало 7 сериозно ранени.
 
По информацията от таксиметровата компания шофьорът съобщил за повреда в електрическия автомобил Tesla - той натискал спирачката, но вместо това колата се ускорявала. Не е ясно дали автомобилът се е движел в режим на автопилот. "Днес имаме две различни гледни точки по темата. Ще спрем използването на Tesla Model 3, докато разследването е в ход като мярка за безопасност за нашите шофьори, клиенти и други участници в движението", заявява Ян Рикордел.G7 е една от най-големите таксиметрови компании в Париж с 9 000 шофьори, които са независими оператори и собственици на превозните средства. Половината от автопарка на G7 е електрически или хибридни автомобили и компанията се стреми да има 100% зелен автопаркпарк до 2027 г.До момента от Tesla не са излезли с официална позиция, само посочват, че все още няма конкретни данни за техническа повреда в автомобила.