Руският президент Владимир Путин има деца от гимнастичка, които живеят в лукс, подобен на този на руските царе. Това позаква разследване руско издание Проект.

Според разследването Путин има няколко деца от Алина Кабаева, бивша олимпийска състезателка по художествена гимнастика, която е с 30 години по-млада от него.

Не е ясно колко точно деца имат двамата, но според руското издание всички са на възраст под 18 години. Някои от децата са родени в Швейцария.

Руският лидер, който пази личния си живот в тайна, през 2020 година е построил огромно дървено имение с площ от близо 4000 квадратни метра. Имението се намира само на километър от основната частна резиденция на руския президент във Валдай, съобщава Проект, позовавайки се на анонимни източници и публично достъпни данни.

Източник proekt.media

Валдай се намира по средата между Москва и Санкт Петербург и е на югозападния бряг на едно от най-големите езера в Русия – Владайское.

Комплексът разполага с огромен спа комплекс със солариум, криокамера, 25-метров плувен басейн, турска баня, сауна, кална баня, масажни вани, зони за козметика и зъболекарски кабинет.

Имотът притежава кей за лодки и голяма детска площадка. През лятото на 2021 г. и 2022 г. е изградена и малка картинг писта за децата. В имота има и частна жп гара, която Путин и Кабаева използват, за да пътуват незабелязано из страната.

През годините Путин упорито пази тайната за децата си. Официално известно е, че той има две дъщери от първия си брак с бившата стюардеса Людмила Шкребнева, с която се разведе през 2013 г.

Дъщерите му Мария и Катерина са женени и имат свои деца. Мария е медицински изследовател, докато Катерина е танцьорка и работи в катедрата по математически изследвания в Московския държавен университет.