Няколко души са  простреляни във Вашингтон Парк в Чикаго по време на бейзболен мач на 13 септември вечерта около 20:00 часа местно време, съобщават от местната полиция.Говорителят на полицията в Чикаго Том Ахърн разкри, че един човек е убит, а най-малко седем души са ранени.

Трима от простреляните са в критично състояние.

Стрелбата е показателна за нарастването на престъпността в Чикаго като цяло.Трима служители на реда бяха застреляни само за една седмица през юни.Цялостната престъпност в Чикаго се е увеличила от миналата година с 35 процента, въпреки че инцидентите със стрелба са намалели с 16 процента, разкрива Chicago Tribune.От началото на годината има вече 952 случаи със стрелба в Чикаго, в сравнение с 1135 през 2021 г. за същия период от време.

2021-ва бе годината с най-висок процент на насилие във Ветровития град от четвърт век.

Тази година обаче съобщенията за грабежи, сексуални посегателства и престъпления, свързани с кражби, са се увеличили, докато докладваните убийства са намалели.. „Новината за масовата стрелба във Вашингтон Парк е ужасяваща.Моля се за тези семейства и целия ни град.Не можем да продължаваме така", написа в Twitter държавния представител Кам Бъкнър, който е и кандидат за следващ кмет на града.„Имаме нужда от истинско лидерство СЕГА, не можем да продължаваме да го чакаме.Това е нелепо!", допълни друг кандидат за градоначалник - Джамал Грийн.