Стотици българи посрещнаха единствения българин в NBA Саша Везенков за мача на неговия отбор Sacramento Kings срещу Chicago Bulls. Заради контузия Везенков пропусна срещата, в която неговият отбор доминираше през по-голямата част и получи заслужена победа със 123 на 115.

Българската агитка, организирана от BG VOICE, имаше ексклузивен достъп до загрявките на двата отбора и успя да проследи малко от тренировката на Везенков, който игра със съотборниците си преди мача. Близо 500 българи скандираха неговото име и той отиде при тях за снимки и автографи. 

"Много се радвам, най-вече защото виждам българи да идват да подкрепят, в Милоуки, в Шарлот – бяха по-малко, но тук наистина  - аз знаех, че ще дойдат, но друго е да знаеш, друго е да ги видиш и много им благодаря – имаше и гърци, имаше и българи. Много се радвам да говоря с хората, да се снимаме. За съжаление не играх, много ми се искаше, но надявам се, следващият път да ги зарадвам ", каза Саша в ексклузивно интервю за Ясен Дараков.

Преди началото на мача 30 български деца от района на Чикаго застанаха пред играчите на двата отбора по време на тържественото изпълнение на американския химн - традиция преди всеки мач на NBA. Повечето бяха облечени с тениски с български шевици.

ОЧАКВАЙТЕ В НЕДЕЛЯ ЕКСКЛУЗИВНОТО НИ ИНТЕРВЮ СЪС САША ВЕЗЕНКОВ!