сн. „България днес“

Христо Стоичков преби шофьор на папарашки автомобил, от който се опитали тайно да снимат сватбата на дъщеря му. Различните медии в България обаче вкараха различна трактовка на събитието. За онези, които са приятелски настроени към Камата, виновен е фоторепортерът, който се промъкнал неканен на събитието. А когато бил разкрит, се опитал да избяга с мръсна газ, при това блъскайки паркирана кола. За останалите това е поредният агресивен акт на Стоичков и те призоваха българското правосъдие най-сетне да го вкара в затвора за самоуправство и хулиганство.

Папаракът е от булевардния вестник „България днес". Журналистите са били в района на Етрополския манастир, където бе сватбата на Христина Стоичкова и хърватина Лука Белич. Шофьорът се казва Петър и е с подуто лице, синини по цялото тяло и сцепена устна. Петър направил опит да избяга и да се спаси, като дал газ на задна скорост. Тогава ударил една от колите на гостите на Стоичков.

„Това е абсурд. С нищо не сме ги предизвикали. Когато пристигнахме, полицай ни насочи към задния паркинг на манастира, където имаше и автобус с гости. Зад нас караше и Стоичков. Не сме излизали от колата. Направих няколко кадъра. След това излезе отвътре и се насочи към нас. Придружаваше го негов приятел. Помолих шофьора да заключи колата отвътре, защото знам характера на г-н Стоичков. Тогава той му нареди да отключи с доста груб тон. После застана пред колата, така че не можехме да потеглим. Искахме вече да си тръгнем", разказва фотографът на „България днес" Борислав за началото на конфликтната ситуация.

Все пак шофьорът Петър отворил прозореца. Тогава Христо Стоичков започнал да обижда и да псува журналистическия екип. Заплашил шофьора: Ще ти вгорча живота!Те му казали, че си тръгват, и го помолили да ги пусне. Той обаче им наредил да излизат от автомобила. След това отворил вратата на колата и започнал да бие шофьора с юмруци и ритници.

„Петър викаше за помощ, но това не спря Стоичков. В същото време приятелят му се опитваше да ми вземе фотоапарата. Няколко пъти ми каза: „Мишка такава, излизай от колата", но аз отказах. През това време Стоичков продължаваше да бие шофьора, който вече беше в шок. Бяхме изпаднали в паника. В един момент, както вратите бяха отворени, шофьорът даде газ и потеглихме назад. Ударихме се в кола на някой от гостите на сватбата", продължава с разказа фотографът.

След пътния инцидент на място идва полицаят, който в началото пренасочва момчетата към задния паркинг. Униформеният служител на МВР се опитал да успокои Христо Стоичков. Той обаче продължавал да бълва заплахи към двамата. На инцидентите с побоя и с катастрофата имало много свидетели. След удара на редакционната кола с БМВ-то на паркинга дошъл екип на Пътна полиция, за да опише инцидента.

Репортерският екип на „България днес" е изплашен, защото други двама приятели на Стоичков се заканили да ги настигнат по пътя. Те дадоха обяснения в полицията.

През 2008 г. Христо Стоичков преби и фоторепортера Любомир Асенов, който се опитал да го снима в Барселона. Видял го как прави кадър, настигнал го, забил юмрук в лицето му и го свалил на земята. В същото време псувал бременната му тогава съпруга.