Българският актьор Станислав Христакев, който живее във Флорида, участва в нова реклама с футболната легенда Лео Меси. Този път промоцията е за чипса Lay's. През февруари двамата си партнираха в реклама на бирата Michelob Ultra, направена специално за финала по американски футбол "Супербол" - най-гледаното спортно събитие в страната. Там Станслав влезе в ролята на футболист, каквото е и едно от хобитата му. Сега обаче се появява като баща, който успокоява бебе с рекламния рефрен от клипа.

"Това беше най-трудната реклама, казва Станислав пред BG VOICE - Дечицата плакаха, викаха, беше много трудно да се направи и отне няколко дубъла, но се справихме." Той обаче признава, че обича децата. В тази реклама Станислав няма общи кадри и работа с Меси, но е доволен, че е влезнал във финалната версия дори и за кратко.

Станислав Христакев е на 32 години, а родом е от Хасково. От 2016 г. живее в САЩ. През зимата се снима заедно с Лео Меси в реклама на плажа където носителят на най-много златни топки финтира фенове докато чака чаша студена бира. "Най-трудната и важна задача там беше да опазим краката и да не контузим Меси", казва Станислав, който е фен на "Барселона" от дете.

Самият той играе футбол от малък и това му помогнало на кастинга за рекламата. „Този специален момент с Меси се получи заради любовта ми към футбола. Навсякъде, където ходя, аз винаги имам футболна топка в колата. Явих се на един кастинг, изобщо не знаех за какво е. Трябваше да покажем любовта си към играта и какво можем да правим с топката“, казва Станислав Христакев в специално интервю за BG VOICE. Той тренира футбол от 7-годишен в Хасково, където първите си стъпки на терен прави и Христо Стоичков. 

Станислав учи бизнес в Шотландия преди да дойде в Нейпълс, Флорида и да започне да преследва своята американска мечта – да работи като актьор и модел.

За рекламата с Меси се явяват няколкостотин души. Накрая избират само осем. Момчето с червените шорти в клипа е Станислав – той има най-много екранно време от всички, които се опитват да отнемат топката на Меси на плажа в Маями. 

„Аз съм един от най тежките футболисти. Сто и три-четири килограма футболист. Забелязвам се отдалече“, смее се хасковлията. Може би и заради това получава ролята си в рекламата. Но снимките на едноминутния клип продължават почти седмица. „Шест дни бягане от сутрин до вечер. Имахме дроншотове, имаше лодки, камери, най различни ъгли, различни хора и участници, таланти и т.н. Най интересното беше, че снимахме самата реклама с Меси на отделен плаж, където нямаше достъп до хората, случайни минувачи просто ей така да спрат, защото Меси е много популярен тук, в Маями, и който го види, иска снимка с него, всеки иска да го заговори. Бяхме стриктно инструктирани никой да не се доближава до него, всяка една секунда струва стотици хиляди долари. Ние не сме там да се снимаме и да си приказваме, а сме там да вършим работа. Та след два дена тренировка, на третия ден той се появи. Имахме два часа с него, в които можехме да снимаме“, разказва Станислав. Той има и най-близкия контакт с най-великия футболист на нашето време докато снимат и съответно

най-важната задача – да го опази без контузия

„Той трябва да премине през мен в една от сцените, където аз разрушавам замък от пясък. Най-страшното там беше, че трябваше да бъда изключително внимателен да не направим грешка, защото той е футболист и е много скъп играч. Имах голяма отговорност да бъда внимателен и да разруша пясъка както трябва, без да го докосна, естествено. Направихме доста репетиции, три пъти съм се хвърлял на пясъка. Но така стана, че от първия път се получи сцената, която снимахме. Меси беше страхотен. 


Но го видях очи в очи така. Подавахме си топката и усетих тази енергия от тази голяма звезда, която съм гледал от дете“, разказва Станислав, който от малък е фен на „Барселона“, където Меси печели всички възможни титли, турнири и награди.

„Дори исках да му кажа: „Аз съм от Хасково, Христо Стоичков, той е твой приятел, може ли да дойда и да си поговорим“. Но той е изключително фокусиран човек. Той идва, казват му веднъж какво се изисква от него, каква е хореографията. Защото ние практикуваме три дена хореографията“, казва Станислав.


Рекламата на бирата с Меси става една от най-популярните на „Супербоул“ тази година. Според „Ню Йорк таймс“

хонорарът на футболиста за клипа е 14 милиона долара

Толкова е струвало и едноминутното време за излъчване по време на мача между „Сан Франциско 49“ и „Канзас Сити Чийфс“ в Лас Вегас.

Сега Станислав работи по няколко проекта за сериали и филми и се опитва да си пробие път в Холивуд – ходи на кастинги, тренира усилено и казва, че най-важно е човек да вярва в себе си.


„Искам да кажа, че всичко е възможно. Аз успях да се докосна до Арнолд Шварценегер, а през изминалата миналата година срещнах и Григор Димитров и Ерик Робъртс (брат на Джулия Робъртс, бел. ред.), който се снима в много филми. Снимал е над двайсет филма в България. Просто бях на правилното място в правилното време, а сега и с Лионел Меси, и това е. Аз съм един нормален човек от Хасково, който има много големи мечти и здраво работи за тях“, казва Станислав, който работи и като мотивационен говорител. Но не вярва само в късмета.

„Мотото ми е: „Късметът отива при подготвените“

Това е когато възможността отиде при подготвените. Това е късмет. Не е просто да чакаш със скръстени ръце, да седиш вкъщи, да гледаш „Нетфликс“ или видеа в Инстаграм как някой друг работи за мечтата си, а да спреш това и да поработиш малко върху своята мечта. Та това е късметът, тогава ще ви намери“, споделя философията си Станислав.

с Ерик Робъртс