Обвиненият за нещастният инцидент пред "Rog's" бар Станимир Дойчев е вече на свобода след като съдът му определи гаранция от 50,000 долара. Той е платил 10% от сумата ($5,000) и вече е у дома си.

Междувременно Ивайло Иванов остава в кома в реанимацията на болницата в Парк Ридж край Чикаго. 31-годишният мъж пострада в понеделник вечерта след нелеп инцидент пред популярното заведение в Шилер парк.  

Според полицията Станимир се качил на своя „Лексус", завърял гуми и блъснал паркиран „Джип Гранд Чероки". Колата отскача и удря Ивайло. 

Пред следователите Станимир казва, че загубил контрол над своята кола. Полицейските маркери по пътя показват голямото пространство, на което се е разиграл инцидентът - от паркинга до улицата пред бара.

След катастрофата Станимир се прибрал, обадил се на свой приятел, че си ляга. Около 2 часа след полунощ на вратата му чукат полицаи от Шилер парк, които го арестуват. Преди това обаче на профила му във Facebook се появява следния статус: „Готино е да удариш колата на някого, докато е паркирана. Наистина харесвам предницата си... прее**на? Надявам се да умреш, лайнар."  Във вторник вечерта този статус, както и предишното чекиране на Станимир в „Еклипс" бяха изчезнали от профила му. От полицията вече са изпратили официално искане до Facebook да получат липсващата информация, научи BG VOICE.

Разследващите все още не могат да си обяснят причината за инцидента. Според някои свидетели всичко станало заради момиче. Вероника Пашева и нейният приятел Станислав Ангелов също били заедно с Ивайло в „Rog's". Те са невредими, но друго момиче- Соня, което е било наблизо е леко пострадало при инцидента. Според друга версия Станимир е искал да се изфука със скъпата си кола.

За сега срещу Станимир има повдигнати две обвинения за безразсъдно шофиране с утежняващи вината обстоятелства и едно напускането на инцидент, при който е причинена травма. И двете са углавни престъпления, като максималната обща присъда за тях е 13 години. Прокуратурата обаче може да добави още обвинения в съда. Следващото заседание е в средата на юли.