Преследван за обир от полицията тийнейджър бе прострелян смъртоносно по време на гонката, а още двама са задържани.  Те са заподозрени в нападение и обир на две момичета край хотел в София. Арестуваните са направили самопризнания за извършеното деяние, съобщи NOVA, като се позова на свои източници. 

Заподозрените са показали на разследващите и къде са изхвърлили раницата на ограбените, след като са взели пари и вещи от нея, а Софийската районна прокуратура е повдигнала обвинения за грабеж на двамата задържани, съобщи медията.

След 2 часа миналата нощ тримата нападат две момичета край хотел в столичния квартал "Лозенец". Те ударили едно от тях и им отнели раница с лични вещи и пари. Три часа по-късно трима маскирани са видени да прескачат ограда на бизнес център на булевард "Черни връх". Тогава охранител подава сигнал и полицията започва преследване. Заподозрените са се опитали да се качат в автобус на градския транспорт. Един от тях - 15-годишен е задържан на място, а другите двама скачат от рейса. 

При преследването полицаите произвеждат предупредителни изстрели, но бегълците не спрели, казват от МВР. Последвал още един изстрел, който ранява един от тях - 18-годишен. Той е откаран в болница, но умира от раните си. Третият заподозрян е задържан по-късно в дома си в квартал "Ботунец".  

Във вторник се очаква СДВР и Софийската градска прокуратура да дадат повече подробности за стрелбата по третия сочен за извършител.