Собственикът на NOVA - компанията "Юнайтед Медия" ("United Media"), смени изпълнителния директор на медията. Досегашната шефка Стефана Здравкова е заменена от Дирк Гиркенс, който се завръща като главен изпълнителен директор на "Нова Броудкастинг Груп". Той заемаше същата позиция от края на 2021 г. до май 2022 г.

Като член на управителния съвет и директор "Програми, продукция и рекламни продажби" на United Media, Геркенс встъпва в новата длъжност с 25 години опит в телевизионната индустрия, уточниха от NOVA.

Преди да се присъедини към United Media, Дирк Геркенс е главен изпълнителен директор на RTL Klub и TV2 в Унгария. Активно участва в интеграцията на "Нова Броудкастинг Груп" след придобиването ѝ от "United Group" през 2020 г.

Александра Суботич, изпълнителен директор на "United Media", заяви: "С увереност считам, че Дирк ще гарантира успешното продължаване на дейността на "Нова Броудкастинг Груп" като опитен медиен експерт с ценни познания за българския пазар. Благодарим на Стефана за нейната работа".

Стефана Здравкова е назначена за главен изпълнителен директор на "Нова Броудкастинг Груп" през 2022 г. Преди това тя е изпълнителен директор на "Нетинфо" от юни 2019 г. до май 2022 г.