Може да бъдат повдигнати обвинения срещу Алек Болдуин за фаталната стрелба по операторката Халина Хътчинс на снимачната площадка на филмa "Rust" миналата година. Това заявиха прокурорите в Ню Мексико след като актьорът предаде мобилния си телефон, за да бъде разглеждан като доказателство.

Окръжният прокурор

 на Санта Фе Мери Кармак-Алтуис каза, че е „готова“ да повдигне обвинения срещу четирима души.Тя не потвърди обвиненията, които възнамерява да повдигне, но каза, че „със сигурност преглежда всички закони за убийства и закони за оръжия съгласно наказателния кодекс на Ню Мексико“.„Един от възможните обвиняеми е известният филмов актьор Алек Болдуин“, казва тя.

Болдуин винаги е твърдял,

че не е натиснал спусъка и че вината е на каскадьорите и мениджърите на реквизита, които е трябвало да се уверят, че пистолетът е „студен“ – без бойни куршуми.„Никога не бих насочил пистолет към някого и не бих дръпнал спусъка, не“, каза той в интервю за стрелбата.Актьорът хвърля вината върху оръжейника Хана Гутиерес-Рийд, която според него е отговаряла за осигуряването на безопасността на реквизита.

Едно от последните доказателства,

Актьорът не е коментирал последните забележки на прокуратурата.Болдуин и съпругата му наскоро посрещнаха седмото си дете, дъщеря на име Илария.38-годишната Хилария съобщи за раждането в Instagram. Двойката по-рано през тази година продаде дома си в Хамптън за 530 000 долара.