сн. „Спортал“

Синдик Дора Милева коментира решението на СГС да обяви в несъстоятелност ПФК ЦСКА АД. Тя поясни каква процедура следва и каза, че няма кой да наследи документално успехите на фалиралия клуб.

Здравейте, г-жо Милева. Разбрахте ли за решението за фалита на ПФК ЦСКА АД?

- Здравейте! Да, знам за това съдебно решение. То е на Софийския градски съд, където делото за несъстоятелност на ПФК ЦСКА АД се разглеждаше от съдия Мария Райкинска.

Какво следва сега?

- Трябва да се назначи оценител, който да състави списък с всички активи на ЦСКА. Ще се назначи и постоянен синдик на фалиралото дружество. В списъка с активите ще влизат емблемата на ЦСКА, различни имоти и т.н. Когато това се направи, се пристъпва към разпродажбата на тези активи. Прави се чрез търг. И това е.

Има ли как някой от новите клубове с име ЦСКА да наследи успехите и историята?

- Как да наследи успехите и историята на ЦСКА? Всичко отива в Държавния архив. Документацията на ЦСКА отива там. Тук не говорим за фалит на някакъв обикновен едноличен търговец. Някои от нещата ще отидат в НОИ. Тези два клуба, за които говорите - ЦСКА-София и ЦСКА 1948, са нови дружества, които имат своя собствена история, макар тя да е нова. Другото остава в миналото. То не принадлежи на тези клубове.

Съжалявате ли, че не се стигна до прилагане на оздравителен план за ЦСКА?

- Да, защото смятам, че беше напълно възможно. Знаете, че по право, спечелено на футболния терен, отборът на ЦСКА трябваше да се състезава в „Б" група и да играе в мача за Суперкупата на България. С прекратяването на концесията за стадион „Българска армия" обаче всичко приключи. Смятам, че ако това не бе станало, можеше да се започне оздравителна програма. Вземането на базите обаче предреши нещата.