Жителка на село Дългоделци е открита след употреба на алкохол в безпомощно състояние на път Е 79 край село Смоляновци, съобщават от ОДМВР-Монтана. 

На 25.11.2023 г. около 22,00 ч. на ЕЕН 112 постъпил сигнал, че на републикански път Е 79, км. 85 + 200, в землището на с. Смоляновци, е открита жена в безпомощно състояние. При пристигане на място служители на сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР-Монтана установили 29-годишна жителка на село Дългоделци, общ. Якимово.

По данни на потърпевшата при движението й по пътното платно била блъсната от преминаващ без пуснати светлини товарен автомобил, който не спрял и не й оказал помощ. На място на жената е направена проба с техническо средство за употреба на алкохол, което отчело 1,10 промила алкохол в издишания от нея въздух. При проведените допълнителни оперативно-издирвателни мероприятия служители на РУ Монтана установили, че същата вечер около 21.20 ч. жената направила опит за самоубийство с помощта на кухненски нож в обитаваното от нея жилище в с. Смоляновци.

След това напуснала жилището си, като в 22,00 ч. е установена в безпомощно състояние на път Е 79 в близост до селото. Жената е транспортирана в МБАЛ Монтана, където е настанена на лечение със съмнение за комоцио. По случая в РУ Монтана е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 343, ал. 1, буква " а" във вр. чл. 342, ал. 1 от НК.