Кандидат-депутатите от „Продължаваме промяната“ Андрей Гюров, Никола Минчев, Искрен Митов, Росен Костурков и Николай Ангов се включиха като доброволци и помагат за преодоляване на последствията от водния ад в село Богдан. На 2 септември селото беше залято на два пъти от приливни вълни. Местните жители разказаха, че не помнят подобно бедствие. Първите етажи на къщите са изцяло наводнени, като е унищожена всякаква техника - печки, хладилници, перални, а дворовете са заляти с тиня и с кал. "На терен сме. Това е едно от най-засегнатите населени места от наводненията.

Бяхме в долната част на селото и това, от което хората в момента имат най-много нужда, е вода", заяви Андрей Гюров.

"Няма път, трябва да се минава през мостта. Занесохме храна и вода. Продължаваме да разнасяме продукти из селото, които бяха събрани от нашите приятели в Пловдив. Опитваме се да помогнем с каквото можем. Има нужда от всякаква помощ. Хората са загубили почти цялата си покъщнина. Виждаме разрушени къщи, смачкани коли и смачкани съдби. Важното е, че хората застават един до друг и си помагат. Трагедията е голяма.

Надявам се повече хора да се включат в разчистването. Наистина има нужда от помощ.

Има лопати, има материали, има техника. Направили сме организация и за възрастните хора, които няма откъде да получат помощ. Нека се свържат с нас и ще им помогнем", добави той.