Широкообхватна буря ще засегне голяма част от източната половина на САЩ този уикенд с проливен дъжд, силни гръмотевични бури, ураганни ветрове и дори сняг. 

Бурята през уикенда ще започне да се оформя още в петък, когато в южните равнини ще се развива зона с ниско налягане. Лошото време ще се задържи там до късно в петък, когато ще започне да се разпространява към Средния запад.

Оттам въздействието на бурята ще нарасне значително, като проливните дъждове, гръмотевиците и поривистите ветрове ще обхванат целия изток през уикенда. 

Бурята ще продължи да се засилва и разширява обхвата си в събота, неблагоприятното време ще се простира на повече от 2000 км от крайбрежието на Мексиканския залив до границата с Канада.

Гръмотевичните бури ще започнат в петък вечерта, като по-силни могат да бъдат в части от Оклахома, Арканзас и Тексас, преди в събота да се изместят на юг.  Лек риск или ниво 2 от 5 за силни гръмотевични бури се прогнозира за части от Тексас, Луизиана, Арканзас и Мисисипи, особено до събота следобед.

Дъжд ще завали в най-ранните часове на събота в части от Средния запад и долината на Мисисипи и ще се разпространява на изток през целия ден. Валежите ще останат стабилни с напредването на деня и може да се усилват на моменти, особено на юг. Те ще бъдат придружени и от вятър. 

В събота е възможен

слаб снеговалеж от Уисконсин до Горната част на Мичиган,

но валежите ще бъдат предимно от дъжд в голямата част от Средния Запад.

Поривите на вятъра ще бъдат доста по-силни в неделя в сравнение със събота и могат да причинят прекъсвания на тока. Най-силните ветрове със скорост 60-75 км/час ще ударят средния Атлантик и североизтока. Поривите ще се усилват до 90 км/час на моменти в неделя вечерта в Нова Англия и крайбрежните части на Ню Йорк и Ню Джърси. Толкова силни ветрове, особено когато са съчетани с проливен дъжд, могат да съборят и дървета, предупреждават метеоролозите. Освен това поривите на вятъра, съчетани с дъжд може да попречат на въздушния трафик. Всички необезопасени празнични декорации на открито могат да бъдат отнесени от най-силните ветрове. 

Части от Джорджия до Вирджиния пък могат да бъдат подложени на тежки гръмотевични бури в неделя. 

Дъждът може да премине в мокър сняг на по-високи места в Западна Вирджиния, Пенсилвания, части от Нова Англия и Ню Йорк в неделя вечерта, докато студеният въздух нахлува на изток. 

Бурята ще започне да се изтласква от Източното крайбрежие в понеделник, но дъждът и снегът ще останат в голяма част от Нова Англия и части от северната част на щата Ню Йорк през следобеда, преди да намалят до вечерта. 

Дъждовното и ветровито време ще приключи в Ню Йорк до понеделник следобед, докато поривистите ветрове бавно ще отшумяват на североизток, с изключение на Нова Англия. В понеделник в източната половина на страната ще бъде много по-хладно след бурята.