Пореден случай на насилие между ученици, отново документирано с видео от телефон. Участниците са 13-годишни момчета от спортното училище в Силистра.

Клиповете в социалните мрежи разпространи майката на тормозеното момче, което по нейни думи е със синдром на аспергер и хиперактивност. Тя твърди, че това не е първи случай на вербална и физическа агресия към нейния син.

"Той е нападан и удрян не само на територията на училището, а и в класната стая. Даже ученици от други класове са влизали в стаята за да го бият. Били са го и пред училищния автобус", твърди майката на детето.

Родители на другите участници обаче казват, че техните деца били обиждани от момчето.

"Не е случайно, че е сменил четири училища. Показвал е средни пръсти, обиждал ги е псувал ги е. Провокирал ги е. Казал е н сина ми - ще отида на гроба на дядо ти и ще уринирам върху него", сподели майката на едното от момчетата във видеото пред NOVA.ю

Майката на пострадалото в клипа момче каза, че е входирала жалба в училището, че е нападнат, последният случай на агресия срещу него е от петък. Заместник-директорът на спортното училище каза, че за клиповете е разбрала в неделя, като не са били потърсени от майката на потърпевшото момче.

Свикана е комисия, която е взела решение за предупреждение за преместване в друго училище на агресивните ученици, което трябва да бъде одобрено от педагогическия съвет. Социалната служба в Силистра е сезирала прокуратурата за случая, извършва се проверка,която ще продължи в рамките на 5 дни.